Comenzi pe e-mail: comenzi@farmaciaelexa.ro

Intoleranțele alimentare: ce sunt, simptome și suplimente

Din ce în ce comună în zilele noastre este intoleranța alimentară , un fenomen care este amplificat exponențial în ultimii ani: Studii europene estimează o creștere de aproximativ 13% la copii și 10% la adulți. 
O intoleranță alimentară este o reacție adversă a organismului față de anumite alimente, manifestându-se treptat și proporțional cu cantitatea de alimente care este ingerată. Spre deosebire, cu toate acestea, alergii, intoleranțe nu implică în mod direct sistemul imunitar și , în general , sunt cauzate de ” incapacitatea corpului de a procesa în mod corespunzător o componentă de alimente consumate. 

Intoleranțe alimentare: tipuri și simptome

Există diferite tipuri de intoleranțe alimentare, cele mai frecvente fiind cele enzimatice: determinate de incapacitatea de a metaboliza anumite componente ale produselor alimentare, una dintre ele lactoză .

Cele mai frecvente simptome ale intoleranțelor alimentare sunt:

  • dureri abdominale sau umflături
  • iritabil intestin
  • pierdere excesivă și bruscă în greutate sau îngrășare
  • gaz intestinal
  • meteorism
  • diaree sau constipație
  • erupții cutanate și mâncărime

Cele mai frecvente intoleranțe alimentare sunt legate de consumul de grâu și lactoză. Grâu : nu trebuie confundat cu coeliacul, adică intolerant la gluten (proteina conținută în grâu). Oamenii intoleranți la grâu suferă nu din cauza glutenului, ci din cauza faptului că sunt intoleranți la toate componentele acestui cereale. Lactoza și produsele lactate: apare atunci când intestinul nu este capabil să absoarbă acest zahăr complex găsit în lapte.

Există suplimente nutritive care sunt ajutoare pentru a ajuta digestia și pentru a ajuta corpul nostru să reacționeze pozitiv.

Vezi toate rezultatele
×

Buna ziua!

Apăsați pe contact pentru a discuta pe WhatsApp

× Contactează un farmacist