• Bolile Cardiovasculare: Prevenirea
  Postat de
     vizualizari (728)
     2Comentarii

  Bolile Cardiovasculare: Prevenirea

  Boala cardiovasculară indică un grup de afecțiuni care afectează inima și vasele sanguine, defectele cardiace congenitale, afecțiunile reumatice care afectează miocardul, aritmii și insuficiența cardiacă. 

  Boala cardiovasculară este principala cauză a decesului în țările occidentale și are o origine legată de mai mulți factori. Factorii de risc sunt caracteristici care cresc probabilitatea declanșării bolii și sunt împărțite în două categorii principale:

  Factorii de risc nemodificabili sunt:

  - vârsta (riscul crește odată cu vârsta înaintată)

  - barbatii sunt mai expusi riscului decat femeile, chiar daca dupa menopauza procentul creste

  - Familiaritatea (rude apropiate cu evenimente cardiovasculare la o vârstă fragedă (mai puțin de 55 de ani la bărbați și 65 la femei)

  Factorii de risc modificabili sunt:

  - Fumatul: nicotina mărește bataile inimii, iar oxidul nitric privează sângele de oxigen.

  - Hipertensiune arterială: nivelurile ridicate de tensiune arterială supraîncărcă inima și provoacă un risc crescut de deteriorare a pereților vaselor de sânge.

  - Colesterolul total: colesterolul este un acid gras prezent în mod normal în sânge, dar nivelurile ridicate pot constitui un factor de risc care trebuie luat în considerare.

  - HDL: ele sunt lipoproteine ​​care au sarcina de a transporta colesterolul în ficat unde este eliminat. Nivelurile scăzute ale acestor proteine ​​contribuie la apariția bolilor cardiovasculare.

  - Diabet: Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge cresc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza.

  Pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare este , prin urmare , recomandabil să urmeze un stil de viață sănătos , urmând dieta adecvata , care include un consum redus de alimente care contin un nivel ridicat de colesterol, sodiu si zahar. De asemenea, este recomandabil să nu conduceți un stil de viață sedentar, să desfășurați o activitate fizică constantă și să vă mențineți sub control greutatea.

  2Comentarii

   • Avatar
    absedkk
    iul 6, 2022

    thanks <a href="https://www.vffnta.com/">article thanks</a> thanks article

   • Avatar
    absedkk
    iul 6, 2022

    thanks <a href="https://www.pyyoqb.com/">article thanks</a> thanks article

Lasa un raspuns

* Nume:
* E-mail: (Nepublicat)
   Website: (Adresa URL a site-ului http://)
* Comentariu: