FARINGOSEPT MIERE SI LAMAIE x 10 Mareste

FARINGOSEPT MIERE SI LAMAIE x 10

W62526001

Produs nou

Adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare buco-faringiană (faringite, gingivite, angine), postamigdalectomie la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 14 ani.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

15,50 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicații

  Adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare buco-faringiană (faringite, gingivite, angine), postamigdalectomie la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 14 ani.

  Dozaj

  Adulţi

  Doza recomandată este de 3 - 5 comprimate Faringosept Miere și Lămâie 10 mg (30 - 50 mg ambazonă) pe zi, timp de 3 - 4 zile.

  Copii şi adolescenţi

  Doza recomandată pentru copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani este de 1 comprimat Faringosept Miere și Lămâie 10 mg de 3 ori pe zi (30 mg ambazonă) timp de 3-4 zile.

  Creşterea dozei recomandate nu duce la îmbunătățirea efectului terapeutic.

  Mod de administrare

  Comprimatele de Faringosept Miere și Lămâie 10 mg nu se înghit, ci se lasă să se dizolve lent în cavitatea bucală. Faringosept Miere și Lămâie 10 mg se administrează imediat după mese (la 15-30 minute); se recomandă ca timp de 2-3 ore după administrare să se evite consumul de alimente sau lichide.

  Contraindicații

  Hipersensibilitate la ambazonă sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1.

  Atenționări

  Datorită lipsei unor informaţii suficiente privind siguranţa în administrare, Faringosept Miere și Lămâie 10 mg nu este recomandat la copii cu vârsta sub 14 ani.

  Deoarece comprimatele de Faringosept Miere și Lămâie 10 mg conţin zahăr, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei- izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.

  Deoarece comprimatele de Faringosept Miere și Lămâie 10 mg conţin lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză

  nu trebuie să utilizeze acest medicament.

  Se recomandă ca pacienţii cu diabet zaharat să evite utilizarea acestui medicament datorită conţinutului în zahăr. Valoarea energetică a zahărului este similară cu a lactozei: 3,94 kcal/gram (16,5 kj/gram).

  Interacțiuni

  Nu s-au raportat interacţiuni ale Faringosept Miere și Lămâie 10 mg cu alte medicamente.

  Sarcina

  Sarcina

  Nu sunt disponibile studii clinice controlate privind utilizarea ambazonei în timpul sarcinii şi alăptării. Cu toate acestea, nu s-au raportat reacţii adverse sau efecte nocive asupra fătului în cazul administrării ambazonei în timpul sarcinii.

  Faringosept Miere și Lămâie 10 mg se administrează în timpul sarcinii numai dacă beneficiul terapeutic matern depăşeşte riscul potenţial fetal.

  Alăptarea

  Sunt disponibile informații insuficiente cu privire la utilizarea în timpul alăptarii, deoarece nu se cunoaşte dacă ambazona se excretă în laptele matern. Nu se poate exclude un risc pentru nou-născuţi/sugari. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe/de a se abţine de la tratamentul cu Faringosept Miere și Lămâie 10 mg, având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru femeie.

  Condus auto

  Faringosept Miere și Lămâie 10 mg nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Reacții adverse

  Tulburări ale sistemului imunitar

  Reacții de hipersensibilitate inclusiv angioedem, urticarie, prurit, eritem facial şi erupție cutanată generalizată au fost raportate în timpul experienței de după punerea pe piață.

  Tulburări gastro-intestinale

  În timpul experienței de după punerea pe piață a fost raportat cu ambazonă un caz de modificări de culoare a salivei.

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

  Supradozaj

  Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Faringosept Miere și Lămâie 10 mg.

  În cazul ingerării unei doze foarte mari de Faringosept Miere și Lămâie 10 mg, se recomandă provocarea de vărsături şi/sau lavaj gastric.

  Nu există antidot pentru ambazonă.

  Proprietăți farmacodinamice

  Grupa farmacoterapeutică: medicamente pentru zona oro-faringiană, antiseptice, codul ATC: R02AA01.

  Ambazona este un antiseptic activ, în special, faţă de streptococi, pneumococi, microorganisme patogene cu rol important în declanşarea infecţiilor de la nivelul cavităţii bucale şi a căilor respiratorii superioare.

  Ambazona are acţiune antistafilococică moderată. Medicamentul nu provoacă disbacterioză la nivelul tractului digestiv.

  Proprietăți farmacocinetice

  Nu sunt disponibile date privind farmacocinetica Faringosept Miere și Lămâie 10 mg.

  Date preclinice de siguranţă

  Studiile non-clinice privind toxicitatea după doză unică au evidenţiat că după administrarea unei doze unice orale de ambazonă, DL50 a fost de 1000 mg/kg.

  Studiile non-clinice au demonstrat absenţa potenţialului citotoxic, mutagen şi clastogen al ambazonei.

 • Denumire Comuna Internationala Ambazonum
  Forma prezentare Comprimate de supt
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  FARINGOSEPT MIERE SI LAMAIE x 10

  FARINGOSEPT MIERE SI LAMAIE x 10

  Adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare buco-faringiană (faringite, gingivite, angine), postamigdalectomie la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 14 ani.

30 alte produse in aceeasi categorie: