ESSENTIALE FORTE 300 mg x 30 Mareste

ESSENTIALE FORTE 300 mg x 30

W62422001

Produs nou

Essentiale Forte este un medicament indicat în tratamentul afecţiunilor hepatice.

Essentiale Forte este utilizat pentru ameliorarea simptomelor, cum sunt inapetenţă şi senzaţie de presiune în hipocondrul drept, apărute ca urmare a afectării toxico-nutriţionale a ficatului şi în hepatite.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

Anunta-ma cand este disponibil

28,40 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicații

  Essentiale Forte este un medicament indicat în tratamentul afecţiunilor hepatice.

  Essentiale Forte este utilizat pentru ameliorarea simptomelor, cum sunt inapetenţă şi senzaţie de presiune în hipocondrul drept, apărute ca urmare a afectării toxico-nutriţionale a ficatului şi în hepatite.

  Dozaj

  Vârstă şi/sau greutate corporală Doza pentru o dată Doza zilnică
  Copii cu vârsta peste 12 ani (aproximativ 43 kg) Adolescenţi şi adulţi 2 capsule (600 mg fosfolipide din seminţe de soia) 2 capsule de 3 ori pe zi (1800 mg fosfolipide din seminţe de soia)

  Capsulele de Essentiale Forte se înghit întregi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu un pahar cu apă, 200 ml).

  În prospect, la punctul „Atenţionări şi precauţii”, pacientului îi sunt furnizate informaţiile de la punctul

  4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare, de care trebuie să ţină seama.

  Contraindicații

  Hipersensibilitate la preparate din seminţe de soia sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1.

  Atenționări

  Tratamentul cu acest medicament nu substituie necesitatea de a evita factorii toxici (de exemplu alcoolul), care provoacă afectarea hepatică.

  În hepatitele cronice, tratamentul adjuvant cu fosfolipide esenţiale extrase din seminţele de soia este justificat numai dacă pacientul prezintă ameliorarea simptomelor în timpul tratamentului. Pacientul trebuie sfătuit să se adreseze medicului dacă simptomele se agravează sau dacă apar simptome noi, fără o etiologie clară.

  Copii

  Deoarece nu au fost efectuate studii clinice specifice cu Essentiale Forte, acest medicament nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

  Datorită conţinutului în ulei din seminţe de soia, acest medicament poate provoca reacţii alergice severe.

  De asemenea, conţine o cantitate mică de alcool (etanol), mai puţin de 100 mg pe doză (6 capsule pe zi) şi ulei de ricin hidrogenat. Uleiul de ricin hidrogenat poate provoca jenă gastrică şi diaree.

  Interacțiuni

  Nu se poate exclude interacţiunea Essentiale Forte cu medicamente anticoagulante. Din acest motiv, ajustarea dozei de anticoagulant poate fi necesară.

  În prospect, pacientul este sfătuit să se adreseze medicului în cazul utilizării simultane de anticoagulante.

  Sarcina

  Preparatele alimentare din seminţe de soia sunt larg folosite în alimentaţia omului şi până acum nu există indicii care să sugereze vreun risc în cazul utilizării în timpul sarcinii şi alăptării.

  Deoarece nu sunt disponibile date clinice, nu se recomandă utilizarea Essentiale Forte în timpul sarcinii şi alăptării.

  Condus auto

  Essentiale Forte nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Reacții adverse

  Frecvenţa de apariţie a reacţiilor adverse este definită prin următoarea convenţie: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000 şi <1/100), rare (≥1/10000 şi

  <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

  Mai puţin frecvent, administrarea de Essentiale Forte poate provoca tulburări gastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi sau diareea.

  În cazuri foarte rare, pot să apară reacţii alergice, cum sunt exantemul sau erupţia cutanată şi urticaria. Poate să apară prurit, dar frecvenţa acestei reacţii nu este cunoscută.

  Tratamentul cu Essentiale Forte trebuie întrerupt în cazul apariţiei vreuneia dintre reacţiile adverse menţionate, în special a reacţiilor de hipersensibilitate.

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului

  naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

  Supradozaj

  Până în prezent nu au fost raportate simptome de supradozaj sau intoxicaţii cu Essentiale Forte.

  Proprietăți farmacodinamice

  Grupa farmacoterapeutică: hepatoprotectoare, codul ATC: A05BA.

  Printre proprietăţile farmacodinamice au fost raportate efectele hepatoprotectoare constatate în numeroase modele experimentale de afectare acută a ficatului, de exemplu indusă prin etanol, alcool alilic, tetraclorură de carbon, paracetamol sau galactozamină. În plus, în cazul afectării cronice (etanol, tioacetamidă, solvenţi organici), s-a constatat şi inhibarea steatozei şi a fibrozei. Ca mecanisme de acţiune, au fost sugerate accelerarea regenerării şi stabilizării membranei, inhibarea peroxidării lipidelor şi inhibarea sintezei de colagen. Nu sunt disponibile date clinice de farmacodinamie.

  Proprietăți farmacocinetice

  Datele de farmacocinetică la modele animale au arătat că peste 90% din fosfolipidele din seminţe de soia administrate oral sunt absorbite la nivelul intestinului subţire. Cea mai mare parte a acestora sunt scindate de către fosfolipaza A în 1-acil-lizofosfatidilcolină, din care 50% este imediat reciclată în fosfatidilcolină polinesaturată, încă din timpul procesului de absorbţie prin mucoasa intestinală.

  Această fosfatidilcolină polinesaturată ajunge în sânge pe cale limfatică şi de aici - predominant legată de HDL - trece mai ales în ficat.

  Testele clinice de farmacocinetică au fost efectuate cu dilinoleoil-fosfatidilcolină marcată radioactiv (H3 şi C14), administrată oral. Fragmentul colinic a fost marcat cu H3 şi radicalul de acid linoleic cu C14.

  Concentraţia plasmatică maximă de H3 a fost atinsă între 6 şi 24 de ore şi a reprezentat 19,9% din doză. Timpul plasmatic de înjumătăţire al componentei colinice a fost de 66 de ore.

  Concentraţia plasmatică maximă de C14 a fost atinsă între 4 şi 12 de ore şi a reprezentat 27,9% din

  doză. Timpul plasmatic de înjumătăţire al acestei componente a fost de 32 de ore.

  În fecale s-au găsit 2% din H3 şi 4,5% din C14, în urină 6% din H3 şi doar cantităţi minime din C14. Aceste rezultate au arătat că ambii izotopi au fost absorbiţi în proporţie de peste 90% din intestin.

 • Denumire Comuna Internationala Combinatii
  Concentratie 300mg
  Forma prezentare CAPSULE
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  ESSENTIALE FORTE 300 mg x 30

  ESSENTIALE FORTE 300 mg x 30

  Essentiale Forte este un medicament indicat în tratamentul afecţiunilor hepatice.

  Essentiale Forte este utilizat pentru ameliorarea simptomelor, cum sunt inapetenţă şi senzaţie de presiune în hipocondrul drept, apărute ca urmare a afectării toxico-nutriţionale a ficatului şi în hepatite.

30 alte produse in aceeasi categorie: