ALOPEXY 20mg/ml x 1 Mareste

ALOPEXY 20mg/ml x 1

W04342007

Produs nou

Alopecie androgenică de intensitate moderată la adulţi, bărbaţi sau femei. Favorizează creşterea părului şi stabilizează fenomenul de cădere a părului.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

55,00 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicații

  Alopecie androgenică de intensitate moderată la adulţi, bărbaţi sau femei. Favorizează creşterea părului şi stabilizează fenomenul de cădere a părului.

  Dozaj

  ALOPEXY 20 mg/ml, soluţie cutanată se administrează cutanat.

  Numai pentru administrare la adulţi. Siguranţa şi eficacitatea ALOPEXY 20 mg/ml, soluţie cutanată

  nu au fost stabilite la copii cu vârsta sub 18 ani şi vârstnici peste 65 ani.

  Se aplică pe pielea capului un ml soluţie cutanată, de două ori pe zi, având ca punct de plecare centrul zonei de tratat.

  Doza zilnică nu trebuie să depăşească 2 ml soluţie cutanată.

  Întindeţi soluţia cutanată cu vârful degetelor pentru a acoperi întreaga suprafaţă care trebuie tratată. Mâinile trebuie spălate cu atenţie înainte şi după aplicarea soluţiei cutanate.

  Părul şi scalpul trebuie bine uscate înainte de aplicare.

  Utilizarea pipetei:

  O pipetă dozatoare permite măsurarea precisă a 1 ml soluţie care se distribuie pe întreaga zonă care urmează să fie tratată.

  Utilizarea pompei cu aplicator:

  Scoateţi capacul flaconului şi deşurubaţi flanşa dopului. Înşurubaţi pompa dozatoare pe flacon.

  Pentru aplicare: Îndreptaţi pompa către centrul zonei afectate, apăsaţi o dată şi distribuiţi cu vârfurile degetelor pe întreaga zonă afectată.

  Repetaţi de 6 ori în total pentru a aplica o doză de 1 ml.

  Contraindicații

  Hipersensibilitate la minoxidil sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1.

  Atenționări

  Atenţionări

  Minoxidil trebuie folosit numai pe un scalp normal, sănătos. Nu folosiți medicamentul dacă scalpul este roșu, inflamat, infectat, iritat sau dureros sau dacă folosiți alte medicamente pe scalp.

  Absorbţia transcutanată crescută a minoxidilului poate determina efecte sistemice, care pot să apară în caz de:

  • dermatoze sau leziuni ale scalpului;

  • creştere a dozei aplicate şi/sau creştere a frecvenţei de aplicare; se recomandă respectarea dozei şi a modului de administrare.

   Totuşi, deşi utilizarea extensivă a soluţiei cutanate de minoxidil nu a relevat efecte sistemice, nu poate fi exclus ca o absorbţie importantă, variabilă individual sau o sensibilitate atipică să poată determina efecte sistemice. Pacienţii trebuie avertizaţi asupra acestei posibilităţi.

   Consumatorul trebuie să întrerupă folosirea produsului și să consulte un medic dacă se detectează hipotensiune sau dacă resimte durere în piept, bătăi accelerate ale inimii, leșin sau amețeală, creștere în greutate subită neexplicată, mâini și picioare umflate sau roșeață persistentă sau iritație a scalpului.

   Pacienții cu boală cardiovasculară cunoscută sau aritmii cardiace trebuie să consulte medicul înaintede a folosi minoxidil.

   La pacienţii cu antecedente de boală cardiacă, beneficiile tratamentului cu minoxidil trebuie evaluate în raport cu riscurile tratamentului. Pacienţii trebuie atenţionaţi în mod special cu privire la potenţialele reacţii adverse astfel încât să poată întrerupe tratamentul cât mai curând posibil în cazul apariţiei reacţiilor adverse şi să informeze medicul.

   Minoxidil nu este indicat atunci când nu există antecedente familiale de cădere a părului, căderea părului este subită și/sau neuniformă, căderea părului este un efect al nașterii sau motivul căderii părului este necunoscut.

   Minoxidil nu trebuie administrat pe nicio altă parte a corpului.

   Precauţii pentru utilizare

   Ingestia accidentală poate determina reacţii adverse cardiace severe (vezi pct. 4.9 Supradozaj). Prin urmare, acest produs nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.

   În cazul în care soluţia cutanată de minoxidil care conţine alcool etilic vine în contact cu suprafețe sensibile (ochii, pielea supusă la abraziuni, mucoasele), pot să apară senzaţie de arsură şi iritaţie; se recomandă spălarea cu multă apă rece de la robinet.

   Trebuie evitată inhalarea conținutului din pulverizator.

   Datorită conţinutului de propilenglicol, medicamentul poate determina iritaţii cutanate. Datorită conţinutului de alcool etilic medicamentul este inflamabil.

   Nu se recomandă expunerea la soare după aplicarea de minoxidil.

  Interacțiuni

  Studiile farmacocinetice privind interacțiunile dintre medicamente la oameni au arătat că absorpția percutanată a minoxidilului a fost amplificată de tretinoin și antralin ca rezultat al permeabilității crescute a

  stratului cornos; betametazona dipropionat crește concentrațiile locale de minoxidil în ţesuturi și scade absorpția sistemică a minoxidilului.

  Vezi pct. 4.4 Atenţionări şi precauţii speciale.

  Sarcina

  Minoxidilul absorbit sistemic este secretat în laptele matern uman.

  Nu există studii adecvate şi bine controlate privind femeile gravide. Studiile pe animale au arătat că ar exista un risc pentru fătul expus la niveluri de expunere foarte mari comparativ cu cele concepute pentru expunerea umană. Un risc scăzut, deşi izolat, pentru făt este posibil să se manifeste la oameni. (vezi pct. 5.3. Date preclinice de siguranţă).

  Prin urmare, folosirea minoxidilului topic nu este recomandată în timpul sarcinii și al alăptării. Minoxidilul topic trebuie folosit în timpul sarcinii sau al lactației numai dacă beneficiul adus mamei depășește potențialul risc pentru făt sau pentru bebelușul alăptat.

  Condus auto

  ALOPEXY 20 mg/ml, soluţie cutanată nu are nici o influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje dar pacienţii trebuie atenţionaţi că în timpul tratamentului pot să apară foarte rar cefalee, ameţeli sau tulburări de vedere.

  Reacții adverse

  Reacțiile adverse sunt clasificate în lista de mai jos în funcţie de clasele de aparate, sisteme şi organe MedDRA și în funcție de frecvență. Frecvența este definită prin folosirea convenției de mai jos ca foarte frecventă (1/10), frecventă (≥1/100 până la <1/10), mai puţin frecventă (≥1/1,000 până la <1/100), rară (≥1/10,000 la <1/1,000), foarte rară (<1/10,000), cu frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele actuale.)

  Cele mai frecvente reacții adverse observate constau în reacții cutanate minore.

  Aplicarea cutanată frecventă poate cauza iritație și piele uscată din cauza prezenței etanolului.

  Clasă de aparate, sisteme şi organe Reacție adversă
  Infecții și infestări Frecvență necunoscută Infecția urechilor Otită externă Rinită
  Tulburări ale sistemului imunitar Frecvență necunoscută Hipersensibilitate
  Tulburări psihice Frecvente Depresie
  Tulburări ale sistemului nervos Foarte frecvente Frecvență necunoscută Dureri de cap Nevrită Senzație de furnicături Gust alterat Senzație de arsură Amețeală
  Tulburări oculare Tulburări vizuale Iritații ale ochilor
  Frecvență necunoscută
  Tulburări cardiace Frecvență necunoscută Tahicardie Durere în piept Palpitații
  Tulburări vasculare Frecvență necunoscută Hipotensiune
  Tulburări respiratorii Frecvente Dispnee
  Tulburări hepatobiliare Frecvență necunoscută Hepatită
  Tulburări ale pielii și ale țesutului subcutanat Frecvente Frecvență necunoscută Hipertricoză (în alt loc decât cel al aplicării) Dermatită de contact (din cauza prezenței propilenglicolului) Prurit Tulburări inflamatorii ale pielii Erupţie Acneiformă Eritem generalizat Alopecia Pilozitate neuniformă Schimbări în textura părului
  Schimbări în culoarea părului
  Tulburări musculoscheletale Frecvente Durere musculoscheletală

  Tulburări generale și afecţiuni la locul de Reacții locale la locul de aplicare: iritaţie,descuamare, dermatită, eritem, piele uscată, prurit Edem periferic Durere Edem facial Edem Astenie
  administrare Frecvente Frecvență necunoscută
  Raportarea reacţiilor adverse suspectate

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

  Supradozaj

  Nu există dovezi că minoxidilul aplicat topic este absorbit în cantitate suficientă pentru a cauza efecte sistemice. Atunci când este folosit conform indicațiilor, supradozajul este puțin probabil.

  Dacă produsul este aplicat pe o zonă cu o integritate scăzută a barierei epidermice cauzată de un traumatism, o inflamație sau manifestarea unei afecţiuni cutanate, există un potențial pentru un efect sistemic de supradoză. Următoarele reacţii adverse foarte rare pot să apară din cauza efectelor sistemice ale minoxidilului.

  Clasă de aparate, sisteme şi organe Reacții adverse
  Tulburări ale sistemului nervos Foarte rare Amețeală
  Tulburări generale și afecţiuni la locul de administrare Foarte rare Retenția fluidului care conduce la creşterea în greutate
  Tulburări cardiace Foarte rare Ritm cardiac accelerat Hipotensiune

  Ingestia accidentală poate determina efecte sistemice datorate acţiunii vasodilatatoare a minoxidilului (5 ml soluţie cutanată conţin 100 mg minoxidil, care este doza maximă utilizată pentru administrarea orală la adulţi, în tratamentul hipertensiunii arteriale).

  Tratament

  Tratarea supradozajului de minoxidil trebuie să fie simptomatic și paliativ.

  Retenţia hidrosalină poate fi tratată cu medicamente diuretice adecvate, tahicardia şi angina pectorală cu un beta-blocant sau un alt inhibitor al sistemului nervos simpatic. Hipotensiunea arterială poate fi tratată prin administrarea intravenoasă de soluţii izotonice de clorură de sodiu. Utilizarea simpatomimeticelor cum sunt noradrenalina sau adrenalina, trebuie evitată pentru a nu produce o stimulare cardiacă prea mare.

  Proprietăți farmacodinamice

  Grupa farmacoterapeutică: produse dermatologice, alte produse de uz dermatologic. Cod ATC: D11A X01.

  Eficacitatea și siguranţa la persoane sub 18 ani și peste 65 de ani nu a fost studiată.

  În studii in vitro şi in vivo, minoxidilul a stimulat creşterea keratinocitelor; de asemenea, administrat local, minoxidilul a determinat creşterea părului la unii pacienţi cu alopecie androgenică.

  Această creştere apare după aproximativ 4 luni (sau mai mult) de utilizare a medicamentului şi variază individual.

  La întreruperea tratamentului, creşterea încetează şi o revenire la starea iniţială este previzibilă în 3 sau 4 luni.

  Mecanismul precis de acţiune nu este cunoscut. Aplicarea locală de minoxidil la pacienţi normotensivi sau hipertensivi în cadrul studiilor clinice controlate nu a condus la observarea unor manifestări sistemice datorate absorbţiei medicamentului.

  Proprietăți farmacocinetice

  După aplicarea locală minoxidilul se absoarbe puţin: în medie 1,4% (cu valori cuprinse între 0,3 şi 4,5%) din doza aplicată ajunge în circulaţia sistemică. Astfel, după aplicarea unei doze de un ml soluţie cutanată (20 mg minoxidil) cantitatea de minoxidil absorbită este de aproximativ 0,280 mg. Comparativ, când se administrează oral (în tratamentul anumitor forme de hipertensiune arterială), minoxidilul este practic absorbit complet din tractul gastro-intestinal. De asemenea, s-a demonstrat că cea mai mică doză de minoxidil administrată intravenos care determină efecte hemodinamice semnificative clinic la pacienţii cu hipertensiune uşoară până la moderată este de 6,86 mg minoxidil.

  Rezultatele studiilor de farmacocinetică evidenţiază trei factori principali care cresc absorbţia locală a minoxidilului:

  • creşterea cantitativă a dozei aplicate;

  • creşterea frecvenţei de aplicare;

  • scăderea funcţiei de barieră a stratului cornos al pielii. Această creştere este rapid limitată de efectul de saturaţie.

  Absorbţia minoxidilului după administrarea locală nu este influenţată de sex, expunere la radiaţii ultraviolete, raze solare, aplicarea simultană a produselor hidratante, ocluzie (purtarea unui obiect de îmbrăcăminte pentru cap), efectul de evaporare al solventului (trebuie utilizat pe păr uscat) sau de suprafaţa de aplicare.

  Concentraţiile plasmatice ale minoxidilului rezultate în urma aplicării locale sunt dependente de gradul de absorbţie transcutanată. După întreruperea aplicării locale, aproximativ 95% din substanţa absorbită este eliminată în 4 zile.

  Metabolizarea minoxidilului absorbit după aplicare locală nu este complet cunoscută.

  Date preclinice de siguranţă

  Datele preclinice nu arată că ar exista riscuri speciale pentru oameni pe baza studiilor convenționale de farmacologie de siguranță, potenţial de toxicitate a dozei repetate, genotoxicitate sau carcinogen. În timpul studiilor de toxicitate a dozei repetate, au fost observate efecte cardiace specifice la câini la doze mici, ceea ce a condus la efecte hemodinamice importante asociate cu modificări cardiace. Datele disponibile au arătat că efecte similare nu apar și la oameni tratați cu minoxidil administrat pe cale orală sau subcutanată.

  Studiile privind fertilitatea, toxicitatea peri și postnatală la șobolani au indicat semne toxice la mame și feți, dar aceste efecte au fost observate doar la expuneri considerate suficient de excesive față de expunerea umană maximă, ceea ce a indicat o relevanță mică pentru uzul clinic.

  Studiile non-clinice nu au evidențiat vreun efect teratogen.

 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  ALOPEXY 20mg/ml x 1

  ALOPEXY 20mg/ml x 1

  Alopecie androgenică de intensitate moderată la adulţi, bărbaţi sau femei. Favorizează creşterea părului şi stabilizează fenomenul de cădere a părului.

30 alte produse in aceeasi categorie: