SEPTOLETE OMNI 1,5 mg+5,0 mg/ml x 1 Mareste

SEPTOLETE OMNI 1,5 mg+5,0 mg/ml x 1

W62038001

Produs nou

Septolete omni spray bucofaringian soluție este recomandat la adulți, adolescenţi și copii cu vârsta peste 6 ani pentru tratamentul antiinflamator, analgezic și antiseptic al inflamațiilor gâtului, cavității bucale și gingiilor, în gingivite, faringite și laringite și înainte și după extracțiile dentare.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

28,60 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicații

  Septolete omni spray bucofaringian soluție este recomandat la adulți, adolescenţi și copii cu vârsta peste 6 ani pentru tratamentul antiinflamator, analgezic și antiseptic al inflamațiilor gâtului, cavității bucale și gingiilor, în gingivite, faringite și laringite și înainte și după extracțiile dentare.

  Dozaj

  Doze Adulți

  Pentru administrarea unei singure doze, pulverizatorul trebuie apăsat de două ori. Doza poate fi repetată la interval de 2 ore, de 3-5 ori pe zi.

  Pentru obținerea unui efect optim, nu se recomandă utilizarea medicamentului imediat înainte sau după periajul dentar.

  A nu se depăși doza recomandată.

  Septolete omni poate fi utilizat pentru o perioadă de până la 7 zile.

  Persoane vârstnice

  Doza recomandată este similară celei pentru adulți.

  Copii și adolescenți

  Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: pentru administrarea unei singure doze, pulverizatorul trebuie apăsat o dată sau de două ori. Doza poate fi repetată la interval de 2 ore, de 3-5 pe zi. Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani: pentru administrarea unei singure doze, pulverizatorul trebuie apăsat o dată. Doza poate fi repetată la interval de 2 ore, de 3-5 pe zi.

  Septolete omni este contraindicat la copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Mod de administrare

  Înainte de prima utilizarea Septolete omni spray bucofaringian, se apasă pe pulverizator de câteva ori până apare un nor de particule fine. Dacă sprayul nu a fost utilizat o perioadă mai lungă de timp (de exemplu, cel puțin o săptămână), se apasă pe pulverizator până apare un nor uniform de particule fine.

  Înainte de utilizare, scoateţi capacul din plastic.

  Deschideţi larg gura, poziţionaţi orificiul duzei spre faringe şi apăsaţi de 1-2 ori pe pulverizator. Nu respiraţi în timpul pulverizării.

  După fiecare utilizare, se pune din nou capacul pe pulverizator.

  La fiecare apăsare a pulverizatorului se eliberează 0,1 ml spray bucofaringian soluție, care conține clorhidrat de benzidamină 0,15 mg și clorură de cetilpiridiniu 0,5 mg.

  Contraindicații

  Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1. Copiii cu vârsta sub 6 ani, la care forma farmaceutică de spray nu este indicată.

  Atenționări

  Septolete omni nu trebuie utilizat mai mult de 7 zile consecutiv. Dacă după 3 zile de utilizare nu apar efecte așteptate, trebuie consultat medicul.

  Utilizarea medicamentelor topice pentru o perioadă îndelungată poate duce la sensibilizare, caz în care tratamentul trebuie întrerupt și trebuie instituită o terapie adecvată.

  Septolete omni nu trebuie utilizat în asociere cu compuși anionici, cum sunt cei prezenți în pastele de dinți, de aceea nu se recomandă medicamentului imediat înainte sau după periajul dentar.

  Trebuie evitat contactul direct al Septolete omni spray bucofaringian soluție cu ochii. Medicamentul nu trebuie inhalat.

  Acest medicament conține cantități mici de alcool etilic, sub 100 mg per doză, făcând posibilă detectarea acestuia în aerul expirat din plămâni prin gură (etilotest).

  Interacțiuni

  Septolete omni nu trebuie utilizat concomitent cu alte preparate antiseptice.

  Sarcina

  Sarcina

  Nu există date suficiente privind administrarea clorhidratului de benzidamină și clorurii de cetilpiridiniu la gravide.

  Nu se recomandă administrarea Septolete omni în timpul sarcinii.

  Alăptarea

  Nu există date suficiente privind excreția clorhidratului de benzidamină/metaboliților săi în laptele uman.

  Nu poate fi exclusă prezența unui risc pentru nou-născuți/copii.

  Trebuie evaluată decizia întreruperii alăptării sau a utilizării Septolete omni în funcție de beneficiul alăptării pentru copil sau beneficiul tratamentului pentru mamă.

  Condus auto

  Septolete omni nu prezintă influență sau nu afectează în mod semnificativ capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Reacții adverse

  Foarte frecvente (≥ 1/10) Frecvente (≥ 1/100 şi < 1/10)

  Mai puţin frecvente (≥ 1/1000 şi ≤ 1/100) Rare (≥ 1/10000 şi ≤ 1/1000)

  Foarte rare (≤ 1/10000)

  Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile) Lista reacțiilor adverse, sub formă de tabel

  Rare Foarte rare Cu frecvenţă necunoscută
  Tulburări ale sistemului imunitar Reacţie de hipersensibilitate
  Tulburări ale sistemului nervos Senzație de arsură la nivelul mucoasei bucale Anestezia mucoasei bucale
  Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale Bronhospasm
  Tulburări gastro-intestinale Iritarea mucoasei bucale, senzație de arsură bucală
  Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Urticarie, fotosensibilizare
  Raportarea reacţiilor adverse suspectate

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

  Supradozaj

  Simptome

  Manifestările toxice ale supradozajului cu benzidamină constau în stare de excitație, convulsii, transpirații, ataxie, tremor și vărsături. Întrucât nu există un antidot specific, tratamentul intoxicației acute cu benzidamină este numai simptomatic.

  Semnele și simptomele intoxicației prin ingestia unor cantități semnificative de clorură de cetilpiridiniu include greață, vărsături, dispnee, cianoză, asfixie, consecutive paraliziei mușchilor respiratori, deprimarea SNC, hipotensiune arterială și comă. Doza letală la om este de aproximativ 1- 3 grame.

  Tratament

  Întrucât nu există un antidot specific, tratamentul intoxicației acute cu clorură de cetilpiridiniu este numai simptomatic.

  Proprietăți farmacodinamice

  Grupa farmacoterapeutică: medicamente pentru zona oro-faringiană, antiseptice; codul ATC: R02AA20.

  Mecanism de acţiune

  Clorhidratul de benzidamină prezintă o moleculă cu structură nesteroidiană cu proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Mecanismul de acțiune este atribuit inhibării sintezei de prostaglandine și, consecutiv, reducerii semnelor inflamației locale (cum sunt durerea, eritemul, edemul, creșterea temperaturii și disfuncției locale). Clorura de cetilpiridiniu este un antiseptic cationic din grupul sărurilor cuaternare de amoniu.

  Eficacitate și siguranță clinică

  Benzidamina este utilizată în special pentru tratamentul afecțiunilor orofaringiene. Clorura de cetilpiridiniu este activă împotriva bacteriilor Gram-pozitive și mai puțin activă împotriva bacteriilor Gram-negative, și astfel prezintă acțiune antiseptică și germicidă. Prezintă, de asemenea, proprietăți antifungice.

  Proprietăți farmacocinetice

  Absorbție

  Dintre cele două substanțe active, cetilpiridiniu și benzidamină, numai benzidamina este absorbită. De aceea, cetilpiridiniul nu determină efecte de interacțiune farmacocinetică la nivel sistemic cu benzidamina.

  Absorbția benzidaminei la nivelul mucoasei orofaringiene este demonstrată prin evidențierea unor cantități detectabile de substanță activă în ser, insuficiente, totuși, pentru producerea unor efecte sistemice.

  Totuși, benzidamina este absorbită la administrare sistemică. De aceea, absorbția benzidaminei este mai mare la administrarea formelor farmaceutice care se dizolvă la nivel bucal, comparativ cu administrarea topică (spray bucofaringian). Suplimentar, prin administrarea în doza recomandată, absorbţia benzidaminei din spray bucofaringian este neglijabilă.

  Distribuție

  Volumul de distribuție este același la toate formele farmaceutice.

  Eliminare

  Excreția are loc în principal la nivel renal și, în proporție semnificativă, sub formă de metaboliți

  inactivi. Timpul de înjumătățire prin eliminare și clearance-ul sistemic sunt similare în toate formele farmaceutice.

  Date preclinice de siguranţă

  Datele non-clinice nu au evidenţiat niciun risc special pentru om pe baza studiilor convenţionale farmacologice privind evaluarea siguranţei, toxicitatea după doze repetate, genotoxicitatea, carcinogenitatea, toxicitatea asupra funcţiei de reproducere şi dezvoltării.

  Rezultatele unui studiu de administrare rațională a combinației celor două substanțe active au arătat că medicamentul prezintă o toleranță optimă și nu determină toxicitate. Testele de tolerabilitate la animale, efectuate cu combinația clorhidrat de benzidamină și clorură de cetilpiridiniu, au evidențiat un profil bun de tolerabilitate. Clorhidratul de benzidamină și clorura de cetilpiridiniu, administrate în combinație, nu au determinat modificări ale florei bacteriene intestinale.

  Clorhidratul de benzidamină și clorura de cetilpiridiniu, sub formă farmaceutică de spray bucofaringian, au prezentat o tolerabilitate optimă la voluntari sănătoși, fără să determine efecte toxice, la nivel local sau sistemic.

 • Denumire Comuna Internationala Combinatii
  Concentratie 1,5mg+5,0mg/ml
  Forma prezentare SPRAY BUCOFARINGIAN
  Actiune terapeutica MEDICAMENTE PENTRU ZONA ORO-FARINGIANA ANTISEPTICE
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  SEPTOLETE OMNI 1,5 mg+5,0 mg/ml x 1

  SEPTOLETE OMNI 1,5 mg+5,0 mg/ml x 1

  Septolete omni spray bucofaringian soluție este recomandat la adulți, adolescenţi și copii cu vârsta peste 6 ani pentru tratamentul antiinflamator, analgezic și antiseptic al inflamațiilor gâtului, cavității bucale și gingiilor, în gingivite, faringite și laringite și înainte și după extracțiile dentare.

30 alte produse in aceeasi categorie: