ROWATINEX CAPSULE x 30 Mareste

ROWATINEX CAPSULE x 30

W02012001

Produs nou

Rowatinex este o mixtură de uleiuri esenţiale indicată în profi­laxia şi tratamentul litiazei şi infecţiei urinare. Acţionează ca slab antispastic şi antiseptic urinar.
Important de ştiut
Rowatinex poate fi administrat în infecţiile urinare doar ca medicament adjuvant, în asociere cu alte medicamente. Contactaţi medicul pentru mai multe informaţii.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

16,00 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Compozitie:
  Rowatinex capsule
  O capsula moale gastrorezistenta contine alfa-pinen 24,8 mg, beta-pinen 6,2 mg, camfen 15 mg, cineol 3 mg, fencona 4 mg, borneol 10 mg, anetol 4 mg si excipienti: continutul capsulei - ulei de masline, capsula - gelatina, glicerol 85%, etil-hidroxibenzoat de sodiu, propil-hidroxibenzoat de sodiu, (E217), Sunset yellow FCF (E110), galben de chinolina (E104).

  Grupa farmacoterapeutica:

  alte produse urologice, antispastice urinare.

  Indicatii terapeutice
  Profilaxia si tratamentul litiazei urinare.
  Adjuvant in tratamentul infectiilor urinare usoare-moderate si nefropatiilor.

  Contraindicatii
  Colica renala severa, anurie, infectii grave ale tractului urinar, litiaza urinara care necesita tratament chirurgical.

  Precautii
  Deoarece capsulele contin Sunset yellow FCF (E110) pot sa apara reactii alergice.
  Datorita continutului in esteri de p-hidroxibenzoat ai capsulei, Rowatinex capsule poate provoca reactii alergice (chiar intarziate).

  Interactiuni
  Trebuie avute in vedere precautii la pacientii tratati cu anticoagulante sau alte medicamente metabolizate la nivel hepatic care au un indice terapeutic mic.

  Atentionari speciale
  La pacientii cu colica renala se recomanda supravegherea medicala a tratamentului.

  Sarcina si alaptarea
  Desi nu s-au raportat efecte teratogene, Rowatinex nu trebuie administrat in primul trimestru de sarcina. Deoarece nu sunt disponibile informatii suficiente, Rowatinex nu trebuie administrat femeilor care alapteaza.

  Capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje
  Rowatinex nu influenteaza capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Doze si mod de administrare
  Rowatinex capsule
  Adulti
  Doza uzuala este de o capsula Rowatinex de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.

  Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani
  Doza uzuala este de o capsula Rowatinex de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.

  La recomandarea medicului, in timpul perioadelor foarte dureroase, indeosebi daca apar dureri colicative, se administreaza o doza de 20-30 picaturi orale, solutie Rowatinex, care la nevoie se poate repeta dupa 15-20 minute sau se administreaza pana la 40 picaturi orale, solutie Rowatinex in doza unica.

  Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani
  Doza uzuala este de 1-2 picaturi orale, solutie Rowatinex de 3-4 ori pe zi, cu 30 minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.

  Reactii adverse

  Ocazional, au fost raportate tulburari gastrice usoare si tranzitorii. Rar, au fost semnalate varsaturi. S-au raportat doua cazuri usoare de intoleranta medicamentoasa.

  Pot sa apara reactii alergice, chiar intarziate (vezi pct. Precautii).

  Supradozaj
  In caz de supradozaj pot sa apara iritatie gastrica cu greata, varsaturi si diaree.

  Daca medicamentul a fost inghitit de putin timp, se va efectua lavaj gastric. Pacientul trebuie supravegheat cu atentie si, daca este necesar, se va institui tratament simptomatic. Trebuie monitorizate functiile cardiaca, respiratorie, renala si hepatica.

  Studiile toxicologice la animale au evidentiat faptul ca dozele mari de uleiuri esentiale pot provoca deprimarea sistemului nervos central cu stare de stupoare si insuficienta respiratorie sau stimularea sistemului nervos central pana la stare de excitatie si convulsii.

  Pastrare
  A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
  A se pastra la temperaturi sub 25oC, in ambalajul original.
  A nu se lasa la indemana copiilor.

  Prezentare: 
  30 capsule

 • Afectiuni Afectiuni genitale si urinare
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  ROWATINEX CAPSULE x 30

  ROWATINEX CAPSULE x 30

  Rowatinex este o mixtură de uleiuri esenţiale indicată în profi­laxia şi tratamentul litiazei şi infecţiei urinare. Acţionează ca slab antispastic şi antiseptic urinar.
  Important de ştiut
  Rowatinex poate fi administrat în infecţiile urinare doar ca medicament adjuvant, în asociere cu alte medicamente. Contactaţi medicul pentru mai multe informaţii.

30 alte produse in aceeasi categorie: