SOLPADEINE x 12 Mareste

SOLPADEINE x 12

W59779001

Produs nou

Se elibereaza FARA RETETA, numai de la sediul Farmaciilor ELEXA

13,50 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicatii : pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerilor de intensitate moderată până la severă, cu diferite localizări: dureri de cap, migrenă, dureri de dinţi, dureri ale muşchilor sau articulaţiilor, nevralgii, dureri din sfera ORL (dureri în gât, dureri ale sinusurilor) sau în caz de menstruaţie dureroasă. De asemenea Solpadeine este indicat în tratamentul simptomatic al febrei din răceală şi gripă.

  Compozitie si rolul componentelor : paracetamol utilizat ca analgezic (calmează durerea) şi antipiretic (scade febra), fosfat de codeină utilizat ca analgezic şi cafeină, pentru calmarea rapidă a durerilor de intensitate moderată până la severă. Paracetamolul şi codeina se combină pentru a înlătura durerea, iar cafeina creşte efectul analgezic al paracetamolului.

  Contraindicatii : alergie (hipersensibilitate) la paracetamol, cafeină, codeină, la alte analgezice opioide sau la oricare dintre celelalte componente ale Solpadeine , copii cu vârsta sub 12 ani , boli hemoragice sau alte boli cu risc de sângerare , afecţiuni ale ficatului , probleme severe ale rinichilor hemoragie digestivă, astm bronşic, secreţii traheobronşice crescute sau probleme respiratorii severe (datorită prezenţei codeinei),  în caz de leziuni la nivelul capului şi de tensiune intracraniană mare (de exemplu ca urmare a unei hemoragii cerebrale sau tumori cerebrale) , diaree acută infecţioasă subocluzie sau ocluzie intestinală (o situaţie în care musculatura intestinelor nu permite deplasarea mâncării prin ele, rezultând un blocaj intestinal)  intervenţie chirurgicală la nivelul ficatului, vezicii biliare sau ductului biliar (tract biliar) , medicamente pentru tratarea depresiei numite IMAO (inhibitori de monoaminooxidază – medicamente pentru tratarea depresiei) sau aţi luat astfel de medicamente în ultimele 2 săptămâni , alcoolism acut (datorită prezenţei codeinei) , comă (nu trebuie administrate analgezice opioide, de exemplu codeină) , deficit de enzimă glucozo-6-fosfat dehidrogenază , pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) după îndepărtarea amigdalelor sau a vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn , daca metabolizaţi foarte repede codeina la morfină , alăptare.

  Doza si mod de administrare Utilizaţi întotdeauna Solpadeine comprimate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 
  Adulţi (inclusiv vârstnici) şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste - Doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente la fiecare 4-6 ore, dacă este necesar. Nu se administrează la un interval mai mic de 4 ore şi nu se depăşesc 4 doze pe zi (8 comprimate în 24 de ore).
  Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Dacă durerea nu se ameliorează după 3 zile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a fi sfătuit.
  Solpadeine nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de apariţie a problemelor severe cu respiraţia

  Pastrare :  A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C , in ambalajul original. Nu utilizati produsul dupa data de expirare înscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 • Denumire Comuna Internationala Combinatii
  Forma prezentare COMPRIMATE
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  SOLPADEINE x 12

  SOLPADEINE x 12

30 alte produse in aceeasi categorie: