PROCTO  GLYVENOL x 1 Mareste

PROCTO-GLYVENOL 50 MG + 20 MG/G CREMĂ RECTALĂ

W57303002

Produs nou

Tratamentul local al hemoroizilor externi şi interni.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

29,00 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicații

  Tratamentul local al hemoroizilor externi şi interni.

  Dozaj

  Adulţi şi vârstnici

  Crema rectală se aplică în regiunea anală, după toaleta locală, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, până la ameliorarea simptomelor acute. Ulterior, doza se poate reduce, aplicându-se doar o dată pe zi.

  În cazul în care simptomele se agravează sau nu se amelioreazǎ dupǎ o sǎptǎmânǎ de tratament, pacientul trebuie sǎ se prezinte la medic.

  Copii şi adolescenţi

  Nu există experienţă clinică privind utilizarea Procto-Glyvenol la copii şi adolescenţi.

  Contraindicații

  Hipersensibilitate la tribenozidǎ, lidocainǎ sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1.

  Atenționări

  Pacienţi cu insuficienţă hepatică

  Crema rectală care conţine tribenozidă şi lidocaină trebuie utilizată cu prudenţǎ la pacienţii cu afecţiuni hepatice severe.

  Copii şi adolescenţi

  Nu există experienţă clinică privind utilizarea cremei rectale care conţine tribenozidă şi lidocaină la copii şi adolescenţi.

  Informaţii privind excipienţii

  Procto-Glyvenol conţine alcool cetilic. Poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

  Procto-Glyvenol conţine Hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-Hidroxibenzoat de n-propil (E 216). Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

  Se recomandǎ evitarea contactului Procto-Glyvenol cu ochii. Medicamentul nu trebuie înghiţit.

  Ambalajul primar al acestui medicament conţine cauciuc natural (latex). Acesta poate provoca reacţii alergice grave.

  Interacțiuni

  Nu se cunosc.

  Sarcina

  Sarcina şi alăptarea

  Nu există studii controlate cu privire la efectele potenţiale ale tribenozidei şi lidocainei la femeile gravide sau care alăptează. Ca precauţie, crema rectală care conţine tribenozidă şi lidocaină nu trebuie utilizată în timpul primelor 3 luni de sarcină. Procto-Glyvenol se poate utiliza începând cu luna a 4-a de sarcină şi în timpul alăptării numai la recomandarea medicului; nu trebuie depăşită doza recomandată.

  Fertilitate

  Studiile la animale au indicat că lidocaina nu are influenţă asupra fertilităţii (vezi pct. 5.3). Nu sunt disponibile studii cu privire la efectele potenţiale ale tribenozidei asupra fertilităţii.

  Condus auto

  Procto-Glyvenol nu are nicio influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce şi de a folosi utilaje.

  Reacții adverse

  Sumar al profilului de siguranţă

  În timpul tratamentului, reacţiile adverse raportate rar au fost reacţii locale cum sunt senzaţie de arsură (durere la nivelul locului de administrare) erupţie cutanată tranzitorie şi prurit care se pot extinde dincolo de locul de administrare. În afară de aceste reacţii adverse, administrarea de crema rectală care conţine tribenozidă şi lidocaină poate induce în cazuri foarte rare reacţii anafilactice, incluzând simptomele posibile (de exemplu angioedem şi edem facial).

  Lista tabelară a reacţiilor adverse

  Reacţiile adverse sunt prezentate mai jos clasificate pe sisteme, aparate şi organe şi în funcţie de frecvenţă. Frecvenţele sunt stabilite utilizând următoarea convenţie: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000 şi <1/100), rare (≥1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile). În cadrul fiecărei categorii de frecvenţă, reacţiile adverse sunt prezentate în ordinea descrescătoare a gravităţii.

  Sisteme, aparate şi organe Rare Foarte rare
  Tulburări ale sistemului imunitar Reacţie anafilactică
  Tulburări cardiace Afecţiuni cardiace
  Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale Bronhospasm
  Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Urticarie Angioedem
  Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare Prurit la nivelul locului de administrare, erupţie la nivelul locului de administrare, durere la nivelul locului de administrare Edem facial
  Descrierea reacţiilor adverse selectate

  Reacţiile anafilactice pot să apară foarte rar şi includ angioedem, edem facial, bronhospasm şi manifestări cardiace.

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

  Supradozaj

  Nu s-au raportat cazuri de supradozaj cu crema rectală care conţine tribenozidă şi lidocaină.

  În caz de ingestie accidentală, se recomandă lavaj gastric, tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.

  Proprietăți farmacodinamice

  Grupa farmacoterapeutică: medicamente pentru tratamentul topic al hemoroizilor fisurilor anale; anestezice locale, codul ATC: C05AD01.

  Mecanism de acțiune

  Tribenozida scade permeabilitatea capilară şi îmbunătăţeşte tonusul vascular. De asemenea, prezintă proprietăţi antiinflamatorii şi are acţiune antagonistă faţǎ de o serie de substanţe endogene cu rol de mediatori ai inflamaţiei şi durerii.

  Lidocaina este un anestezic local care calmează pruritul, usturimea şi durerea provocate de hemoroizi.

  Proprietăți farmacocinetice

  Absorbţie

  Aproximativ 2-20% din cantitatea de tribenozidă conţinutǎ în cremă se absoarbe transdermic.

  Lidocaina este absorbită rapid prin mucoase şi foarte puţin prin pielea intactă. După administrare rectală, biodisponibilitatea acesteia este de aproximativ 50%.

  Distribuţie

  Lidocaina se leagă în principal de glicoproteinele alfa 1-acid. (Micromedex)

  Metabolizare

  Tribenozida este metabolizată în proporţie mare în organism. Lidocaina este metabolizată rapid la nivel hepatic.

  Eliminare

  Metaboliţii lidocainei sunt excretaţi prin urină; mai puţin de 10% se excretă sub formă de lidocaină nemetabolizată.

  Date preclinice de siguranţă Tribenozidǎ

  Studiile de toxicitate non-clinica dupǎ dozǎ unicǎ şi dupǎ doze repetate au arătat că tribenozida este practic netoxicǎ dupǎ administrare orală.. Aplicarea rectală realizeazǎ concentraţii locale eficace mici cu expunere sistemică minimă; ca urmare, nu se aşteaptă să prezinte un profil toxicologic diferit de cel al tribenozidei administrate oral. Nu s-au efectuat studii cu privire la toxicitatea asupra funcţiei de reproducere. Datele limitate privind genotoxicitatea nu indică un potenţial mutagen pentru tribenozidǎ.

  Lidocainǎ

  Studii de toxicitate dupǎ dozǎ unicǎ cu lidocaină au arătat o toxicitate mai micǎ după administrare orală, comparativ cu administrarea intravenoasă, datoritǎ metabolizǎrii la primul pasaj hepatic.

  Aplicarea rectală realizeazǎ concentraţii plasmatice intermediare între cele atinse dupǎ administrare orală şi intravenoasă. Nu există date non-clinice privind toxicitatea dupǎ doze repetate de lidocainǎ.În studiile la animale s-a demonstrat că toxicitatea indusă de supradozajul cu lidocaină a constat în efecte la nivelul sistemelor nervos central şi cardiovascular. În studiile cu privire la toxicitatea asupra funcţiei de reproducere nu s-au observat efecte adverse induse de medicament. Lidocaina nu a prezentat potenţial mutagen nici în studiile efectuate in vitro, nici la testele de mutagenitate

 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  PROCTO-GLYVENOL 50 MG + 20 MG/G CREMĂ RECTALĂ

  PROCTO-GLYVENOL 50 MG + 20 MG/G CREMĂ RECTALĂ

  Tratamentul local al hemoroizilor externi şi interni.

30 alte produse in aceeasi categorie: