CLOROCALCIN R x 1 Mareste

CLOROCALCIN R x 1

W00722001

Produs nou

Recomandat in hemoragii, alergii, urticarie, cazuri de hipocalcemie, boli ale sistemului osos, in diete severe, la varstnici.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

13,50 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Clorocalcin este un preparat recalcifiant, asigura un bilant calcic pozitiv.

  Indicatii:
  Stari de carenta calcica cronica, deficit de calciu in perioada de crestere, in timpul sarcinii si alaptarii, la batrani, in cursul tratamentului cortizonic prelungit, in steatoree, dupa gastrectomie, in insuficienta paratiroidiana (se administreaza in asociatie cu vitamina D sau dihidrotahisterol), in osteoporoza (senila, in postmenopauza, de imobilizare, sub corticoterapie etc.) si alte osteopatii cu decalcifiere, in osteomalacie si rahitism (in asociatie cu vitamina D); ca tratament de fond in tetania cronica constitutionala normocalcemica (spasmofilie calcipriva).

  Actiune terapeutica:
  Calciu este un mineral esential necesar pentru mentinerea echilibrului electrolitic al organismului si pentru functionarea normala a numeroaselor mecanisme de reglare. Disponibilitatea pentru absorbtia intestinala a calciului ingerat este de aproximativ 1/3. Absorbtia se face in intestinul proximal si este favorizata de vitamina D si parathormon; este diminuata in aclorhidria gastrica, steatoree, pancreatita acuta, hipovitaminoza D.

  Concentratia serica normala a calciului total este de 9-11 mg/100 ml. Deficienta de calciu este asociata cu tulburari neuromusculare (excitabilitate crescuta -tetanie, convulsii) si cu demineralizarea oaselor. Necesarul zilnic la adult – in medie 800 mg. La gravide, in cursul alaptarii si la organismele in crestere necesarul creste cu 400 mg.

  Mod de administrare:
  Adulti: 40–80 picaturi de 3 ori/zi; copii: 5–30 picaturi/zi (fractionat); se administreaza diluat in lapte sau apa, pe mancate.

  Reactii adverse:
  Gust neplacut, iritatie gastrica.

  Contraindicatii:
  Stari de hipercalcemie si hipercalciurie in hiperparatiroidism, hipervitaminoza D, plasmocitom, metastaze osoase (calciuria peste 30 mg/zi contraindica calciterapia), insuficienta renala, nefrocalcinoza, litiaza calcica; se evita administrarea calciului in caz de tratament cu doze mari de vitamina D; nu se administreaza la bolnavii care primesc glicozide in conditiile tratamentului concomitent cu tetraciclina, aceasta trebuie administrata cu cel putin o ora inainte sau 3 ore dupa preparatul de calciu (calciul interfera absorbtia tetraciclinelor). Nu se foloseste la bolnavi cu varsaturi, gastrita sau ulcer.

 • Denumire Comuna Internationala Calcii Chloridum
  Concentratie 12,2%
  Forma prezentare Solutie orala
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  CLOROCALCIN R x 1

  CLOROCALCIN R x 1

  Recomandat in hemoragii, alergii, urticarie, cazuri de hipocalcemie, boli ale sistemului osos, in diete severe, la varstnici.

30 alte produse in aceeasi categorie: