ACID ACETILSALICILIC  RICHTER 100 mg x 30 Mareste

ACID ACETILSALICILIC RICHTER 100 mg x 30

W52372001

Produs nou

Se foloseste pentru tratamentul infarctului miocardic acut, al anginei pectorale instabile, pentru profilaxia recidivei infarctului miocardic, precum si a accidentelor ischemice cerebrale.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

0,01 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Se foloseste pentru tratamentul infarctului miocardic acut, al anginei pectorale instabile, pentru profilaxia recidivei infarctului miocardic, precum si a accidentelor ischemice cerebrale.
  Compozitie
  Un comprimat contine acid acetilsalicilic 100 mg si excipienti: gluconat de calciu, amidon de porumb, Macrogol 6000, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, amidon de cartofi, stearat de magneziu.
  Grupa farmacoterapeutica: antiagregante plachetare, exclusiv heparina.

  Indicatii terapeutice
  - Profilaxia recidivei infarctului miocardic
  - Tratamentul infarctului miocardic acut
  - Tratamentul anginei pectorale instabile
  - Pentru mentinerea revascularizarii dupa angioplastie si bypass coronarian
  - Profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii si a infarctului cerebral
  Comprimatele care contin doze mici de acid acetilsalicilic nu sunt potrivite pentru folosirea in scop analgezic, antipiretic si antiinflamator (aceste actiuni apar la doze mai mari).

  Contraindicatii
  - Hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic sau la oricare dintre excipientii produsului
  - Intoleranta la antiinflamatoarele nesteroidiene
  - Diateze hemoragice
  - Ulcer gastric sau duodenal in evolutie.
  - Ultimul trimestru de sarcina.

  Precautii
  Folosirea acidului acetilsalicilic impune prudenta in urmatoarele situatii clinice:
  - pacienti cu teren alergic; in caz de astm bronsic si alte brohopneumopatii obstructive cronice, alergie la polen, rinita alergica, polipi nazali, reactii alergice la alte medicamente, tratamentul se face sub supraveghere medicala;
  - episoade de ulcer gastro-duodenal activ in antecedente;
  - afectiuni cu risc hemoragic, meno- metroragii;
  - insuficienta cardiaca necompensata;
  - deficit congenital de glucozo – 6 – fosfat – dehidrogenaza.

  Interactiuni
  Asocierea urmatoarelor medicamente cu acidul acetilsalicilic (chiar in dozele mici folosite ca antiagregante plachetare) impune prudenta sau este contraindicata:
  - anticoagulante orale, heparine, ticlopidina si alte antiagregante plachetare, streptokinaza si alte trombolitice, pentoxifilina; deoarece creste riscul hemoragic este necesara prudenta si controlul parametrilor de coagulare si a timpului de sangerare;
  - metotrexat; asocierea este contraindicata absolut sau relativ (pentru dozele de metotrexat ? 15 mg/saptamana, respectiv < 15 mg/saptamana), deoarece toxicitatea hematologica a metotrexatului este favorizata (prin mecanism farmacocinetic);
  - interferon alfa; acidul acetilsalicilic poate inhiba actiunea interferonului.

  Datele experimentale sugereaza ca ibuprofenul poate inhiba efectul dozelor mici de acid acetilsalicilic asupra agregarii plachetare atunci cand aceste medicamente sunt administrate concomitent.
  Cu toate acestea, deoarece informatiile sunt limitate iar extrapolarile datelor ex vivo la situatiile clinice sunt nesigure nu poate fi formulata o concluzie definitiva in cazul utilizarii regulate a ibuprofenului si este putin probabil sa apara un efect relevant clinic in cazul utilizarii ocazionale a ibuprofenului.

  Atentionari speciale
  Folosirea acidului acetilsalicilic impune prudenta in urmatoarele situatii clinice:
  - insuficienta hepatica severa;
  - insuficienta cardiaca necompensata;

  Copii
  Medicamentele care contin acid acetilsalicilic se pot administra la copii sub 12 ani care nu au afectiuni virale numai la recomandarea medicului, datorita posibilitatii aparitiei sindromului Reye, o boala rara, dar grava.

  Sarcina si alaptarea
  Acidul acetilsalicilic s-a dovedit teratogen in studii experimentale, la animale de laborator.
  Studii epidemiologice la femeia insarcinata nu au evidentiat efecte teratogene si fetotoxice in conditiile administrarii in primele 2 trimestre de sarcina, dar experienta este limitata pentru utilizarea cronica de doze mari. Folosirea in ultimul trimestru de sarcina a fost asociata cu toxicitate cardiopulmonara si renala la fat, inchiderea precoce a canalului arterial, intarzierea si prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) si cresterea frecventei accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici).
  In primele doua trimestre de sarcina se poate administra acid acetilsalicilic, dar numai la indicatia medicului; se recomanda evitarea tratamentului cronic cu doze > 150 mg pe zi. In ultimul trimestru de sarcina acidul acetilsalicilic este contraindicat (cu exceptia utilizarii punctuale pentru anumite indicatii cardiologice si obstetricale foarte limitate).
  Deoarece acidul acetilsalicilic trece in lapte, folosirea in timpul alaptarii trebuie evitata, sau alaptarea se intrerupe, in functie de raportul risc/beneficiu.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
  Acid acetilsalicilic -RICHTER 100 mg nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Doze si mod de administrare
  Doza recomandata pentru profilaxia si tratamentul accidentelor coronariene este de un comprimat
  Acid acetilsalicilic -RICHTER 100 mg (100 mg acid acetilsalicilic) de 1 - 4 ori pe zi. In infarctul miocardic acut administrarea se va face imediat dupa debutul simptomelor.
  Pentru profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii si infarctului cerebral se recomanda cate un comprimat Acid acetilsalicilic -RICHTER 100 mg (100 mg acid acetilsalicilic) de 1 - 2 ori pe zi.
  Comprimatele se inghit nesfaramate, cu o cantitate suficienta de apa, de preferinta dupa mese.

  Reactii adverse
  Dozele mici de acid acetilsalicilic sunt, de regula, bine suportate.
  Au fost semnalate sangerari diverse – hematemeza, melena, hemoragii digestive oculte (eventual cu anemie feripriva), epistaxis, gingivoragii, purpura. Riscul hemoragic chirurgical este crescut. Favorizarea hemoragiilor se mentine timp de 4 - 8 zile dupa oprirea administrarii acidului acetilsalicilic.
  Fenomenele de iritatie gastrica sunt rare daca tratamentul se face corect. Au fost raportate cazuri de activare a ulcerului gastro-duodenal.
  Sunt posibile reactii alergice, manifestate indeosebi prin urticarie, edeme, rareori astm sau reactii anafilactice. Au fost semnalate reactii de tip anafilactoid la pacienti idiosincrazici.

  Supradozaj
  Semnele si simptomele pot varia in functie de gradul intoxicatiei:
  - usoara - moderata - tulburari de auz (tinitus, hipoacuzie), cefalee, vertij, greata, care se pot remite prin scaderea dozei;
  - grava – hiperpirexie, hiperventilatie, cetoza, acidoza metabolica, coma, colaps, insuficienta respiratorie, hipoglicemie.
  In caz de supradozaj pacientul trebuie internat de urgenta intr-o unitate de terapie intensiva. Se recomanda lavaj gastric. Tratamentul consta in combaterea hiperpirexiei, rehidratare, corectarea acidozei (prin introducerea de bicarbonat de sodiu intravenos) si a hipoglicemiei (prin glucoza), combaterea hemoragiilor (transfuzii de sange, fitomenadiona). La nevoie se recurge la procedee de epurare extrarenala a toxicului.
  Riscul de supradozaj este minim pentru preparatele care contin doze mici de acid acetilsalicilic.

  Pastrare
  A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
  A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
  A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

  Ambalaj
  Cutie cu 3 folii a cate 10 comprimate.

  Producator
  Gedeon Richter Romania S.A., Romania
  Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
  Gedeon Richter Romania SA, Romania
  Str. Cuza-Voda, 99-105, Targu Mures, Romania

  Data ultimei verificari a prospectului
  Februarie 2009

 • Denumire Comuna Internationala Acidum Acetylsalicylicum
  Concentratie 100mg
  Forma prezentare COMPRIMATE
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  ACID ACETILSALICILIC  RICHTER 100 mg x 30

  ACID ACETILSALICILIC RICHTER 100 mg x 30

  Se foloseste pentru tratamentul infarctului miocardic acut, al anginei pectorale instabile, pentru profilaxia recidivei infarctului miocardic, precum si a accidentelor ischemice cerebrale.

30 alte produse in aceeasi categorie: