RENNIE R SPEARMINT x 24 Mareste

RENNIE R SPEARMINT 680 mg/80 mg x 24

W51391003

Produs nou

Tratamentul simptomatic al manifestărilor produse de refluxul gastro-esofagian şi hiperaciditate (cum sunt regurgitaţia, pirozisul şi episoadele de gastralgie).

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

16,50 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicații

  Tratamentul simptomatic al manifestărilor produse de refluxul gastro-esofagian şi hiperaciditate (cum sunt regurgitaţia, pirozisul şi episoadele de gastralgie).

  Dozaj

  Doze Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani :

  Doza recomandată este de 1-2 comprimate masticabile Rennie Spearmint, ce pot fi supte sau mestecate. În cazul apariţiei spontane de pirozis sau epigastralgie pot fi administrate încă 1-2 comprimate masticabile Rennie Spearmint. Nu trebuie depăşită doza totală zilnică de 16 comprimate masticabile Rennie Spearmint.

  Nu se recomandă copiilor cu vârsta sub 12 ani .

  Ca şi în cazul tuturor antiacidelor, dacă simptomele persistă în ciuda terapiei , se recomandă măsuri de diagnosticare suplimentare în scopul excluderii unor boli mai grave.

  Mod de administrare

  Este de preferat ca administrarea să se facă la 1 oră după masă şi înainte de culcare.

  Contraindicații

  Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1. Insuficienţă renală severă;

  Hipercalcemie şi / sau condiţii de hipercalcemie; Nefrolitiaza cu calculi ce contin depozite de calciu; Hipofosfatemie.

  Atenționări

  Administrarea produsului la pacienţii cu funcţie renală afectată trebuie făcută cu prudenţă. În cazul pacienţilor cu funcţie renală afectată trebuie evitată administrarea produsului pe perioade îndelungate. În cazul administrării Rennie Spearmint la aceşti pacienţi, trebuie monitorizate cu regularitate concentraţiile plasmatice ale calciului şi magneziului.

  Nu trebuie administrat Rennie Spearmint în caz de hipercalciurie .

  Administrarea îndelungată de doze mari poate avea ca efect apariţia hipercalcemiei, hipermagneziemiei şi a sindromului calciu-alcalii, în special în cazul pacienţilor cu insuficienţă renală. Administrarea îndelungată poate creşte riscul de formare a calculilor renali.Acest produs nu trebuie administrat cu cantitate mare de lapte sau produse lactate.

  Rennie Spearmint conţine zahăr. Prin urmare se recomandă precauţie în cazul pacienţilor cu diabet zaharat.

  Interacțiuni

  Modificările acidităţii gastrice, cum ar fi cele produse după administrarea de antiacide, pot afecta viteza şi proporţia în care sunt absorbite unele medicamente administrate concomitent. S-a demonstrat că antiacidele care conţin calciu sau magneziu pot modifica absorbţia unor antibiotice (cum sunt tetraciclinele şi chinolonele), glicozide cardiace ( digoxin ), diminuându-le absorbţia .

  Sărurile de calciu şi magneziu pot afecta absorbţia fosfaţilor.

  Sărurile de calciu reduc absorbţia produselor cu continut de fluor şi fier .

  Diureticele tiazidice reduc excretia urinara a calciului . Datorita riscului crescut de hipercalcemie calciul seric ar trebui monitorizat in cursul tratamentului cu diuretice tiazidice .

  Datorită modificărilor posibile ale vitezei de absorbţie a medicamentelor administrate concomitent, se recomandă ca antiacidele să nu se administreze concomitent cu acestea, ci la un interval de 1-2 ore.

  Sarcina

  Administrarea Rennie Spearmint în perioada de sarcină sau alăptare este sigură, fără să prezinte riscuri pentru făt sau sugar, atunci când este făcută conform recomandărilor medicului. Dar consumul prelungit în doze mari trebuie evitat .

  Femeile gravide trebuie să limiteze consumul la doza maximă zilnică recomandată.

  Condus auto

  Renie Spearmint nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Reacții adverse

  Foarte rar, au fost raportate reacţii de hipersensibilitate (erupţii cutanate, angioedem, şoc anafilactic). Metabolism şi nutriţie:

  În special la pacienţii cu insuficienţă renală , consumul prelungit de doze crescute poate provoca hipermagnezemie ( antiacide cu conţtinut de magneziu) sau hipercalcemie şi alcaloză care pot conduce la simptome gastrice si slabiciune musculara.

  Tulburări gastro-intestinale:

  Pot apărea : greaţă , vărsături , disconfort gastric sau diaree .

  Tulburări musculo-scheletice şi tisulare : poate apărea slăbiciune musculară

  4.8.1 Efecte adverse care pot apărea în cazul sindromului calciu – alcalii

  Tulburări gastro – intestinale

  Ageusia poate apărea în contextul sindromului : calciu-alcalii Tulburări generale şi condiţii de administrare

  Calcinoza şi astenia pot apărea în contextul sindromului: calciu-alcalii

  Afectarea sistemului nervos :

  Cefaleea poate apărea în contextul sindromului : calciu-alcalii Afectare reno-urinara :

  Azotemia poate aparea in contextul sindromului : calciu-alcalii

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

  Supradozaj

  Mai ales în cazul pacienţilor cu funcţie renală afectată, administrarea îndelungată de doze mari poate avea ca efect hipermagneziemie sau hipercalcemie şi alcaloză, ce pot fi însoţite de simptome gastrice (greaţă, vărsături) sau de slăbiciune musculară neobişnuită.

  Proprietăți farmacodinamice

  Grupa farmacoterapeutică: antiacide, combinaţii cu compuşi de aluminiu, calciu şi magneziu.Codul ATC: A02A D01

  Comprimatele masticabile Rennie Spearmint conţin 2 substanţe active cu acţiune antiacidă (carbonatul de calciu şi carbonatul de magneziu). Acestea acţionează local, prin neutralizarea secreţiei acide gastrice, fără a fi influenţată de absorbţia sa sistemică.

  Carbonatul de calciu are o acţiune neutralizantă rapidă, puternică, de lungă durată. Acest efect este potenţat de acţiunea carbonatului de magneziu care are, de asemenea, acţiune neutralizantă puternică.

  La voluntarii sănătoşi, o creştere pH-ului conţinutului gastric peste valoarea standard a fost obţinută în circa 2 minute.

  In vitro capacitatea neutralizantă totală a produsului a fost de 16 mEq H+ (titrare pentru obţinerea unui pH de 2,5).

  Proprietăți farmacocinetice

  La nivel gastric: carbonatul de calciu şi magneziu reacţionează cu componenta acidă a secreţiei gastrice, formând apa, săruri minerale solubile.

  Calciul şi magneziul pot fi absorbite din sărurile solubile.

  Totuşi, gradul absorbţiei este dependent de doză şi poate varia de la un pacient la altul. Din doza administrată se absorb aproximativ 10% din cantitatea de calciu şi 15-20% din cantitatea de magneziu.

  La persoanele sănătoase cantităţile mici de calciu şi magneziu absorbite sunt, de obicei, excretate rapid pe cale renală. În caz de afectare a funcţiei renale, concentraţiile plasmatice ale calciului şi ale magneziului pot creşte.

  Datorită acţiunii diferitelor secreţii digestive, sărurile solubile sunt transformate în săruri insolubile în lumenul intestinal şi sunt excretate prin fecale.

  Date preclinice de siguranţă

  Nu sunt disponibile.

 • Denumire Comuna Internationala Combinatii (Calcium Carbonate+Magnesium Carbonate)
  Concentratie 680 mg/80 mg
  Forma prezentare Comprimate Masticabile
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  RENNIE R SPEARMINT 680 mg/80 mg x 24

  RENNIE R SPEARMINT 680 mg/80 mg x 24

  Tratamentul simptomatic al manifestărilor produse de refluxul gastro-esofagian şi hiperaciditate (cum sunt regurgitaţia, pirozisul şi episoadele de gastralgie).

30 alte produse in aceeasi categorie: