DULCOLAX 5 mg x 30 Mareste

DULCOLAX 5 mg x 30

W63950001

Produs nou

Laxativ cu actiune locala, care produce stimularea miscarilor peristaltice ale intestinului si diminuarea consistentei fecalelor.

Mai multe detalii

Se elibereaza FARA RETETA, numai de la sediul Farmaciilor ELEXA

18,50 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicatii:

  Toate formele de constipatie, (la pacientii imobilizati in pat; in cazul schimbarii alimentatiei ori a mediului; datorate bolilor sau tulburarilor digestive); favorizarea evacuarii cand exista dureri, ca de pilda in cazul hemoroizilor; pre - si post - operator; pregatirea colonului pentru examene endoscopice.

  Contraindicatii:

  - daca sunteti alergic la bisacodil sau la oricare dintre celelalte componente ale produsului,
  - abdomenului acut chirurgical,
  - daca suferiti de ileus (oprirea temporara a miscarilor peristaltice ale intestinului) sau obstructie intestinala,
  - daca aveti dureri abdominale severe asociate cu greata si varsaturi, care pot fi semnele unei afectiuni severe.

  Compozitie:

  Un drajeu gastrorezistent contine bisacodil 5 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb uscat, amidon solubil, glicerol 85%, stearat de magneziu, sucroza, talc, guma Acacia, dioxid de titan (E 171), Eudragit L100, Eudragit S100, ulei de ricin, macrogol 6000, oxid de fer galben (E 172), ceara alba, ceara Carnauba, shellac.

  Mod de administrare:

  Daca nu exista prescriptie medicala, urmatoarele doze sunt recomandate:
  Constipatie:
  Drajeuri gastro-rezistente
  Adulti si copii peste 10 ani: 1 -2 drajeuri gastro-rezistente (5-10 mg) pe zi,
  Copii intre 4-10 ani: 1 drajeu gastro-rezistent (5 mg) pe zi,
  Pentru ca evacuarea sa se produca in dimineata urmatoare, drajeurile gastro- rezistente se vor administra seara. Se vor inghiti intregi cu un lichid adecvat. Nu se vor administra impreuna cu lapte sau cu antiacide.
  In pregatirea procedurilor diagnostice si preoperatoriu:
  Pentru utilizarea bisacodilului in vederea pregatirii pacientului pentru examen radiologic al abdomenului sau preoperator, se va asocia administrarea drajeurilor gastro-rezistente cu cea a supozitoarelor, in scopul realizarii unei evacuari complete la nivelul intestinului. Doza recomandata pentru adulti este de 2-4 drajeuri gastro-rezistente, administrate seara inainte de culcare.

  Precautii:

  Ca in cazul tuturor laxativelor, DULCOLAX 5 mg nu trebuie administrat zilnic, perioade indelungate de timp. Daca este necesara administrarea zilnica de laxative, atunci trebuie investigata cauza constipatiei. Administrarea excesiva pe perioade indelungate poate produce un dezechilibru hidroelectrolitic, hipokaliemie si chiar poate favoriza reinstalarea constipatiei. Au fost raportate ameteli si/sau sincope la pacienti tratati cu DULCOLAX 5 mg. Detaliile mentionate in aceste cazuri sugereaza faptul ca evenimentele pot fi corelate cu sincopa produsa de defecatie (sau cu sincopa atribuita eforturilor din timpul defecatiei) sau cu raspunsul vasovagal la durerile abdominale datorate constipatiei, situatii care fac necesara administrarea de laxative acestor pacienti, dar nu in mod special a DULCOLAX 5 mg.
  Nu se va administra DULCOLAX 5 mg la copii fara avizul medicului.

  Sarcina:

  Experienta indelungata nu a evidentiat aparitia efectelor neplacute in timpul sarcinii. Cu toate acestea, ca toate celelalte medicamente, DULCOLAX 5 mg trebuie administrat in timpul sarcinii numai cu recomandarea medicului. Nu s-a stabilit daca bisacodilul trece in laptele matern, de aceea, nu se recomanda alaptarea in timpul tratamentului.

  Reactii adverse:

  In timpul utilizarii DULCOLAX 5 mg poate sa apara un disconfort abdominal, inclusiv crampe si dureri abdominale. S-a semnalat si diaree.
  S-au raportat reactii alergice, inclusiv cazuri izolate de angioedem si de reactii anafilactice asociate cu administrarea de DULCOLAX 5 mg.

 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  DULCOLAX 5 mg x 30

  DULCOLAX 5 mg x 30

  Laxativ cu actiune locala, care produce stimularea miscarilor peristaltice ale intestinului si diminuarea consistentei fecalelor.

30 alte produse in aceeasi categorie: