CORSODYL MINT MOUTHWASH x 1 Mareste

CORSODYL MINT MOUTHWASH x 1

W01176002

Produs nou

Menţinerea igienei cavităţii bucale, mai ales în situaţiile particulare în care periajul dentar nu poate fi efectuat în mod adecvat (de exemplu după chirurgie orală sau la pacienţii cu handicap fizic sau mental,în faze terminale sau în caz de imunitate compromisă).

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

28,50 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

 • Indicații
  Inhibă formarea plăcii bacteriene.
  Ca adjuvant în tratamentul şi profilaxia gingivitei.
  Menţinerea igienei cavităţii bucale, mai ales în situaţiile particulare în care periajul dentar nu poate fi efectuat în mod adecvat (de exemplu după chirurgie orală sau la pacienţii cu handicap fizic sau mental,în faze terminale sau în caz de imunitate compromisă).
  Indicat pentru accelerarea procesului de vindecare la nivel gingival, în perioada consecutivă chirurgiei periodontale sau după tratament parodontal.
  Recomandat în managementul ulceraţiilor aftoase şi în candidoza orală (de exemplu, stomatită de proteză şi aftele bucale).
  Indicat în managementul afecţiunilor parodontale, în urma tratamentului.
  Dozaj
  Adulţi
  Se clăteşte bine cavitatea bucală timp de 1 minut cu 10 ml Corsodyl Mint Mouthwash, de două ori pe zi.
  În chirurgia orală, pacientul trebuie instruit să clătească cavitatea bucală timp de 1 minut cu 10 ml Corsodyl Mint Mouthwash înaintea aplicării tratamentului.
  Apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash este incompatibilă cu agenţii anionici prezenţi în pastele de dinţi obişnuite, care pot împiedica astfel efectul apei de gură. De aceea, se recomandă utilizarea acestora cu 5 minute înaintea aplicării Corsodyl Mint Mouthwash (clătirea gurii cu apă se realizează între aplicaţii) sau în momente diferite ale zilei.
  1
  Pentru tratamentul gingivitei se recomandă utilizarea apei de gură timp de 1 lună, deşi sunt posibile variaţii în privinţa răspunsului terapeutic.
  La pacienţii cu ulceraţii aftoase sau candidoză orală, tratamentul se continuă încă 48 de ore după rezoluţia clinică.
  În cazul stomatitei de proteză, tratamentul include curăţarea şi menţinerea protezei în apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash timp de 15 minute de două ori pe zi.
  Vârstnici şi copii cu vârsta de 12 ani şi peste
  Nu există un regim special de dozare pentru aceste categorii de vârstă. Doza recomandată este cea pentru adulţi, cu excepţia cazurilor în care medicul de familie sau stomatologul fac altă recomandare.
  Copii cu vârsta sub 12 ani
  Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să utilizeze Corsodyl Mint Mouthwash fără recomandarea medicului stomatolog.
  Dacă simptomele persistă, utilizatorul trebuie să ceară sfatul medicului stomatolog.
  Contraindicații
  Corsodyl Mint Mouthwash e contraindicat la pacienţii cu sensibilitate cunoscută la clorhexidină sau la oricare din componentele produsului.
  Atenționări
  Numai pentru uz local, la nivelul cavităţii bucale. A nu se înghiţi.
  Nu se aplică în ochi sau urechi. Dacă apa de gură intră în contact cu ochiul, acesta trebuie spălat imediat cu multa apă.
  În caz de iritaţie sau inflamaţie a cavităţii bucale se întrerupe utilizarea Corsodyl Mint Mouthwash şi se consultă medicul stomatolog.
  Hidroxistearatul de macrogolglicerol poate produce reacţii cutanate.
  Datorită prezenţei sorbitolului în compoziţia medicamentului, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.
  Interacțiuni
  Nu se cunosc interacţiuni semnificative clinic.
  Clorhexidina din apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash este incompatibilă cu agenţii anionici (de ex, laurilsulfatul de sodiu) prezenţi în pastele de dinţi obişnuite. De aceea, se recomandă utilizarea acestora înaintea aplicării apei de gură Corsodyl Mint Mouthwash (clătirea se realizează între aplicaţii) sau în momente diferite ale zilei.
  La nivelul danturii şi a limbii poate apărea o colorare temporară, care se previne în mare măsură prin reducerea consumului de ceai, cafea sau vin roşu. Modificarea de culoarea a danturii poate fi prevenită prin folosirea produselor de curăţare obişnuite, în anumite cazuri fiind necesar tratamentul profesionist ( detartraj şi lustruire) pentru îndepărtarea completă a petelor.
  Sarcina
  Nu există evidenţe ale unor reacţii adverse asupra fătului sau copilului în cazul utilizării apei de gură Corsodyl Mint Mouthwash în timpul sarcinii sau alăptării. De aceea, nu se recomandă precauţii speciale pentru utilizare.
  Condus auto
  Corsodyl Mint Mouthwash nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
  Reacții adverse
  Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100, <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000, <1/100), rare (≥1/10000, <1/1000); foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).
  În cadrul fiecărei grupe de frecvenţă, reacţiile adverse sunt prezentate în ordinea descrescătoare a gravităţii.
  Reacţiile adverse sunt în general minore şi se manifestă la nivel local.
  O estimare specifică a frecvenţei reacţiilor adverse la produsele eliberate fără prescripţie medicală este în mod inerent dificilă. Ca urmare nu sînt disponibile estimări în acest caz.
  Sistem Reacţii adverse Comentarii
  Tulburări gastrointestinale Modificări de culoare la nivelul limbii şi a dinţilor Inflamaţia şi iritaţia gurii Descuamarea sau inflamaţia mucoasei bucale Inflamaţia glandei parotide Cazuri izolate
  Tulburări ale sistemului nervos Tulburări tranzitorii ale gustului Senzaţii trecătoare de amorţeală, furnicătură sau arsură la nivelul limbii pot apare la începutul tratamentului cu apa de gură.
  Tulburări ale sistemului imunitar Hipersensibilitate şi anafilaxie, reacţii alergice Cazuri izolate
  Tulburări cutanate Reacţii cutanate iritative Ocazional
  Modificările de culoare
  Pot apare modificări superficiale de culoare în partea dorsală a limbii. Acestea dispar la încetarea tratamentului. Modificări de culoare pot apare şi la nivelul dinţilor sau lucrărilor restaurative din silicat sau compozit. Această modificare de culoare nu este permanentă şi poate fi prevenită printr-un periaj zilnic cu o pastă de dinţi obişnuită, înainte de utilizarea apei de gură sau, în cazul protezei, curăţarea acesteia cu produse obişnuite. În anumite cazuri pot fi necesare procedee aplicate în cabinetul dentar pentru a îndepărta complet modificările de culoare. Poate fi necesară înlocuirea lucrărilor restaurative care au suferit modificări de culoare şi au limite nedefinite sau suprafeţe rugoase şi care nu sunt curăţate în mod adecvat prin metode profesionale. De asemenea, în situaţiile în care periajul normal nu este posibil (fixare intermaxilară, aparat de extensie ortodontică) metodele de curăţare profesională sunt necesare odată ce condiţia de bază a fost rezolvată.
  Gustul
  Tulburări tranzitorii ale gustului şi senzaţia de arsură a limbii se pot instala la iniţierea tratamentului. Aceste efecte diminuă de obicei la continuarea tratamentului.
  Descuamarea orală
  În cazul în care apare descuamarea orală, diluarea apei de gură cu un volum egal de apă, proaspăt amestecată, va permite adesea continuarea tratamentului.
  Mărirea de volum a glandei parotide
  Ocazional, a fost raportată mărirea de volum a glandei parotide în timpul utilizării clorhexidinei. În toate cazurile, a fost raportată rezoluţia spontană la suspendarea tratamentului.
  Reacţii cutanate iritative
  Reacţiile iritative cutanate determinate de preparatele cu clorhexidină au fost raportate ocazional. Reacţiile alergice generalizate la clorhexidină au fost extrem de rar raportate.
  Supradozaj
  Nu au fost raportate cazuri de supradozaj. Ingestia accidentală
  Clorhexidina utilizată oral se absoarbe în mică măsură. Afectarea sistemică este improbabilă chiar în cazul ingestiei unui volum mare de apă de gură. Se recomandă, totuşi, lavajul gastric (utilizând lapte, ou crud, gelatină, sau săpun). Se recomandă măsuri suportive.
  Proprietăți farmacodinamice
  Grupa farmacoterapeutică: Antiinfecţioase şi antiseptice locale pentru cavitatea bucală Cod ATC: A01A B03
  Apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash conţine digluconat de clorhexidină care este un preparat antimicrobial de uz extern. Este eficace împotriva unui spectru larg de bacterii Gram negative şi Gram pozitive, fungi, dermatofiti şi virusuri lipofile. Este, de asemenea, eficace împotriva unui spectru larg de patogeni, fiind indicată în tratamentul multor afecţiuni orale.
  Proprietăți farmacocinetice
  Datorită structurii sale cationice, clorhexidina are afinitate pentru tegument, mucoase sau ţesuturi şi de aceea este absorbită în mică măsură. Nu s-au detectat nivele sangvine de clorhexidină, după utilizarea acesteia ca apă de gură.Date preclinice de siguranţă
  Studiile preclinice de siguranţă efectuate cu clorhexidină digluconat nu au arătat date pertinente care să fie relevante pentru dozele recomandate şi utilizarea produsului şi care să nu fi fost deja menţionate în acest document.

 • Denumire Comuna Internationala Chlorhexidinum
  Concentratie 0,2g/100ml
  Forma prezentare Apa de gura
 • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  Scrie o recenzie

  CORSODYL MINT MOUTHWASH x 1

  CORSODYL MINT MOUTHWASH x 1

  Menţinerea igienei cavităţii bucale, mai ales în situaţiile particulare în care periajul dentar nu poate fi efectuat în mod adecvat (de exemplu după chirurgie orală sau la pacienţii cu handicap fizic sau mental,în faze terminale sau în caz de imunitate compromisă).

30 alte produse in aceeasi categorie: