ZOMEN  R  7,5 mg x 28 Mareste

ZOMEN R 7,5 mg x 28

W13177003

Produs nou

Zomen este un medicament din clasa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei. Modul său de acţiune implică blocarea unei enzime care transformă angiotensina  într-o substanţă mai puternică, ce reţine apa şi sarea în organism.
Medicamentul este indicat în tratamentul hipertensiunii arteri­ale esenţiale uşoare sau moderate şi în primele 24 ore după un infarct miocardic (atac de cord).

Mai multe detalii

Se elibereaza din farmacie pe baza de prescriptie medicala

21,53 lei cu TVA

Adauga la lista dorintelor

  • Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
    Zomen este un medicament din clasa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei. Modul său de acţiune implică blocarea unei enzime care transformă angiotensina  într-o substanţă mai puternică, ce reţine apa şi sarea în organism.
    Medicamentul este indicat în tratamentul hipertensiunii arteri­ale esenţiale uşoare sau moderate şi în primele 24 ore după un infarct miocardic (atac de cord).
    Important de ştiut
    Monitorizaţi atent tensiunea arterială pentru a nu scădea ab­rupt, mai ales în cazul în care luaţi şi diuretice sau suferiţi de insu­ficienţă cardiacă. Evitaţi mediile cu temperatură ridicată, efortul fizic intens, deshidratarea, vărsăturile şi diareea. Contactaţi medi­cul sau farmacistul pentru a vă ajusta dozele în astfel de situaţii. Consumaţi minim 2 litri de lichide pe zi, dacă nu aveţi contraindi­caţii medicale.
    Administrarea corectă
    Administraţi comprimatele pe cale orală, înainte, în timpul sau după mese, o dată sau de două ori pe zi conform prescripţiei. Do­zajul trebuie stabilit de către medic în funcţie de răspunsul tensi­unii arteriale la medicament.
    Dacă săriţi o doză -luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi dacă se apropie momentul pentru doza următoare, săriţi peste doza omisă şi administraţi medicamentul în continuare conform orarului stabilit. Nu luaţi două doze odată.
    Cum păstrăm medicamentul?In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei în flaconul închis ermetic, ferit de căldură şi umezeală exce­sivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
    Ce efecte adverse pot apare?
    Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
    •        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
    •        dureri în piept mai frecvente sau prelungite, bătăi cardiace ra­pide sau neregulate
    •        edeme (tumefacţii ale mâinilor sau picioarelor)
    •        dureri abdominale, diaree, greaţă sau vărsături prelungite
    •        ameţeli severe şi pierderi ale conştienţei
    •        îngălbenirea pielii şi ochilor, urini închise la culoare, scaune de­colorate
    •        febră
    •        crampe musculare, dureri articulare neobişnuite
    In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: tuse, ameţeli, hipotensiune arterială, du­reri de cap, oboseală, somnolenţă, greaţă, vărsături, diaree.
    Când nu se administrează?
    Zomen este contraindicat în caz de sensibilitate cunoscută la medicament sau alţi inhibitori ai enzimei de converse, boli de ficat severe, stenoză bilaterală de arteră renală (îngustarea am­belor artere care irigă rinichii) sau stenoză unilaterală de arteră renală în caz de rinichi unic, sarcină, lactaţie.
    Atenţionări speciale
    Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi boli de inimă, ficat sau rinichi, probleme ale circulaţiei cerebrale inclusiv atac cerebral în antecedente, întrucât poate fi necesară reducerea dozelor de început, monitorizarea mai atentă a terapi­ei sau chiar reconsiderarea tratamentului.
    Zomen trebuie folosit cu prudenţă în cazul în care rinichii nu funcţionează corespunzător deoarece poate precipita insuficien­ţa renală.
    Persoanele cu risc crescut pentru hipotensiune arterială severă trebuie monitorizate atent, de preferat în spital, cel puţin până la obţinerea efectelor maxime după administrarea primei doze de Zomen sau după creşterea dozelor. Această recomandare este valabilă îndeosebi pentru persoanele cu angină pectorală sau afecţiuni ale vaselor creierului la care hipotensiunea excesivă poate determina atac de cord sau atac cerebral (accident cere- brovascular).
    Acest medicament devine eficient în hipertensiunea arterială doar dacă este administrat regulat. întrucât efectele sale se insta­lează treptat este necesar să aşteptaţi până la câteva săptămâni pentru a obţine maximul de beneficii. Continuaţi administrarea Zomenului chiar dacă vă simţiţi bine deoarece aceasta se dato­rează acţiunii medicamentului. Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceleaşi ore. Nu creşteţi dozele şi nu întrerupeţi fără aprobarea medicului.
    Ca şi celelalte medicamente antihipertensive Zomen poate scă­dea abrupt tensiunea arterială, îndeosebi după prima doză. Hipo­tensiunea arterială simptomatică (cu ameţeli severe la ridicarea în picioare, oboseală şi dureri de cap) poate apărea mai ales în caz de tratament cu diuretice, dietă săracă în sare, insuficienţă renală sau insuficienţă cardiacă severă, dializă, diaree sau vărsături frec­vente.
    Nu folosiţi pe durata tratamentului suplimente cu potasiu sau înlocuitori de sare pe bază de potasiu, întrucât pot creşte excesiv nivelele potasiului în sânge şi implicit riscul de efecte adverse.
    Prezentaţi-vă la toate programările stabilite de medicîn vederea evaluării stării dumneavoastră generale şi efectuării de analize.
    La unele persoane este posibil ca Zomen să determine tuse sea­că persistentă. Contactaţi medicul dacă apare această problemă. Recuperarea este rapidă la oprirea medicamentului.
    Zomen poate da ameţeli sau dureri de cap. Nu consumaţi alco­ol şi nu administraţi alte medicamente care să potenţeze aceste efecte. Nu conduceţi autovehicule şi evitaţi orice activitate cu risc de lezare până la epuizarea efectului.
    Acest medicament poate modifica numărul de celule din sânge implicate în lupta împotriva infecţiilor. Anunţaţi imediat medicul dacă faceţi febră, aveţi dureri severe în gât sau alte semne ale unei infecţii.
    înainte de orice intervenţie chirurgicală sau stomatologică infor­maţi medicul că luaţi tratament pentru hipertensiune arterială.
    Siguranţa şi eficacitatea administrării acestui medicament la copii nu au fost determinate de aceea nu se recomandă adminis­trarea la aceştia.
    De asemenea siguranţa şi eficacitatea Zomenului la persoanele cu insuficienţă renală sau dializă renală şi atac de cord recent nu au fost încă stabilite.
    Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
    înainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente:
    •        diuretice care economisesc potasiul în organism: spironolacto- nă
    •        alte diuretice: furosemid, hidroclorotiazidă (Nefrix)
    •        suplimente alimentare ce conţin potasiu
    •        alte medicamente pentru hipertensiune arterială
    •        aspirină sau alte antiinflamatoare nesteroidiene: diclofenac (Refen, Reumalin, Voltaren), etodolac (Febret), ibuprofen (Advil, Ibalgin, Marcofen, Nurofen, Paduden), indometacin, ketopro- fen (Artrosilene, Flexen, Ketalgon, Ketonal, Profenid), ketorolac (Ketanov, Ketorol), meloxicam (Movalis, Moxcipam, Recoxa), naproxen (Reuxen), nimesulid (Aulin, Lemesil, Nimesil, Sulida- mor), piroxicam (Feldene, Finalgel, Flamexin), naproxen (Aleve, Momendol, Reuxen), acid niflumic (Nifluril), oxaprozin (Dayrun)
    •        cimetidină
    •        antiacide: carbonat de calciu, compuşi cu magneziu (Maalox, Gelusil), combinaţii cu calciu, magneziu şi aluminiu (Almagel, Novalox, Rennie, Trisilicalm), preparate cu bismut, carbonat de magneziu şi bicarbonat de sodiu (Ulcerotrat)
    •        insulina, antidiabetice orale
    •        citostatice, imunosupresoare, azatioprină (Imuran), ciclospori- nă
    •        corticosteroizi: prednison, metilprednisolon (Medrol, Solu-Me- drol)
    •        antipsihotice: clorpromazin (Plegomazin)
    •        allopurinol (Milurit)
    •        alcool
    Sarcina şi alăptarea
    Nu administraţi medicamentul în timpul sarcinii. Dacă este folo­sit în trimestrul II sau III de sarcină, Zomen poate determina la făt hipotensiune arterială, insuficienţă renală, deformări ale feţei sau craniului, contracturi ale mâinilor şi picioarelor, creştere intraute­rină întârziată, dezvoltarea insuficientă a plămânilor, deces.
    Nu se cunoaşte dacă expunerea limitată a fătului în primul tri­mestru de sarcină poate afecta evoluţia fătului.
    Anunţaţi imediat medicul dacă aţi rămas însărcinată sau inten­ţionaţi să deveniţi mamă pentru a înlocui acest tratament cu un altul care să nu afecteze copilul.
    Deoarece medicamentul poate trece în laptele matern afectând sugarul, nu folosiţi Zomen fără a discuta mai întâi cu medicul

    Doze recomandate
    Tratamentul hipertensiunii arteriale
    De obicei se începe tratamentul cu 15 mg o dată pe zi; ulterior se creşte progresiv doza la intervale de minim 4 săptămâni până la atingerea dozei optime care reuşeşte să controleze valorile ten­sionale. Doza uzuală eficientă este de 30 mg o dată pe zi. Doza maximă recomandată este de 60 mg administrată în 1 sau 2 prize zilnice.
    Persoanelor cu insuficienţă renală moderată sau severă sau insuficienţă hepatică uşoară sau moderată le sunt recomandate doze la jumătate din cele menţionate anterior, iar persoanelor cu dializă - doar un sfert din aceste doze.
    Dacă nu se obţine un răspuns satisfăcător pot fi adăugate şi alte tipuri de medicamente antihipertensive, cum ar fi de exemplu diureticele.
    Infarct miocardic acut
    Tratamentul cu Zomen trebuie început în primele 24 ore de la debutul simptomelor de infarct şi apoi continuat minim 6 săp­tămâni. Schema recomandată include doze de 7,5 mg la fiecare 12 ore în primele 2 zile, 15 mg la fiecare 12 ore în ziua a treia şi a patra după infarct şi 30 mg la fiecare 12 ore după ziua a cincea de la infarct. Dacă tensiunea arterială la începutul tratamentului sau în primele 3 zile după infarct este sub 12 cm Hg, nu se mai creşte doza de Zomen. Dacă tensiunea scade sub 10 cm Hg, se conti­nuă tratamentul la doza care a fost anterior tolerată şi nu a scăzut tensiunea. în eventualitatea în care tensiunea arterială scade se­ver sub 9 cm Hg (în cel puţin 2 măsurători obţinute la interval de minim 1 oră) se întrerupe administrarea medicamentului. După 6 săptămâni de administrare se reevaluează starea pacientului şi dacă nu sunt prezente semne de insuficienţă cardiacă se opreşte tratamentul; în caz contrar se continuă administrarea pe termen lung.
    Supradozare
    Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea. Simp- tomele supradozării pot include: bătăi cardiace rare sau foarte rapide, ameţeli severe, slăbiciune, pierderi ale conştienţei.

  • Denumire Comuna Internationala Zofenoprilum
    Concentratie 7,5mg
    Forma prezentare Comprimate Filmate
  • Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

    Scrie o recenzie

    ZOMEN  R  7,5 mg x 28

    ZOMEN R 7,5 mg x 28

    Zomen este un medicament din clasa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei. Modul său de acţiune implică blocarea unei enzime care transformă angiotensina  într-o substanţă mai puternică, ce reţine apa şi sarea în organism.
    Medicamentul este indicat în tratamentul hipertensiunii arteri­ale esenţiale uşoare sau moderate şi în primele 24 ore după un infarct miocardic (atac de cord).

30 alte produse in aceeasi categorie: